Anders Andersson. Foto: Tobias Sandblad/Sveriges Radio
Anders Andersson (KD). Foto: Tobias Sandblad/Sveriges Radio

Sent besked i partiledarfrågan från länets Kristdemokrater

Anders Andersson: "Kan bli ny smålänning"
3:26 min

Temperaturen ökar inför valet av ny partiledare i Kristdemokraterna efter Göran Hägglund. Men vilken kandidat som Kristdemokraterna i Kalmar Län vill ha kommer inte att offentliggöras förrän dagen innan valberedningens deadline.

Valberedningens ordförande Chatrine Påhlsson-Ahlgren från Mönsterås har ju krävt in distriktens kandidater till den 25 februari och kvällen innan sammanträder distriksstyrelsen som leds av den förre riksdagsledamoten Anders Andersson från Järnforsen

-Jag är en lyssnande ordförande nu. Jag vill höra vilka kanidater som mitt partifolk vill ha. Jag har förstås egna kandidater, men dom vill jag inte gå ut med i detta läge, säger Andersson. 

En ny smålänning?

-Ja, kanske. Småland har stark tradition av goda ledare.

Acko Anckarberg-Johansson eller Stefan Attefall.

-Båda är mycket dugliga politiker. Men jag vill inte nämna namn. Huvudsaken är att vi får en partiledare som kan föra vår talan utåt och även ge mycket energi internt i partiet.  

De två som hittills ansetts som mest heta för posten är  Ebba Busch Thor från Uppsala och  partisekreteraren Acko Ankarberg Johansson från Jönköping, men Attefall kan alltså vara en outsider.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".