Sanne Salomonsen & Marie Bergman framför sitt bidrag 'Nonetheless' vid Melodifestivalens deltävling två i Malmö på lördagen.
1 av 2
Sanne Salomonsen & Marie Bergman framför sitt bidrag 'Nonetheless' vid Melodifestivalens deltävling två i Malmö på lördagen. Foto: Ola Torkelsson/TT
P4 Kalmars schlagerexpert Anders Olsson. Foto: Ann-Sofie Ottosson/Sveriges Radio
2 av 2
P4 Kalmars schlagerexpert Anders Olsson. Foto: Ann-Sofie Ottosson/Sveriges Radio

Schlager-Anders gillade Maries och Sannes "tantvibrato"

"Jag tycker det är kul med variation på scenen"
8:58 min

Precis som vanligt, höll Schlagerexperten Anders Olsson inte med programledaren Maria Skagerlind i allt när de tyckte till om Melodifestivalens deltävling i Malmö. Speciellt inte när det började handla om åldrar och röster.

– Jag är ganska nöjd med lördagens resultat, säger schlagerexperten Anders Olsson, när han som vanligt gästade P4 Kalmar efter en av deltävlingarna i Melodifestivalen.

Han tillägger att han tycker att det var rätt artister som gick vidare, även om han hade önskat att deras låtar var bättre.

– Det var ett ganska jämntjockt startfält utan några direkta floppar. Det skulle vara Samirs och Viktors bidrag i så fall, fortsätter Anders.

På frågan om det var något som stack ut åt det positiva hållet i deltävlingen i Malmö, så lyfter Anders Olsson Marie Bergman och Sanne Salomonsens insats:

– Jag tycker faktiskt att de gjorde en fin countrylåt. Lite stillsam, men vacker stämsång, och jag tycker det är kul att vi har en sån variation på scenen när det gäller artister, alltså att det är både äldre och yngre som är med och sjunger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".