Granaten som hittades i Björnhovda vid Färjestaden.
Granaten som hittades i Björnhovda vid Färjestaden. Foto: Polisen

Granaten på Öland är inte farlig

Polisen: Det är en övningsprojektil
1:00 min

Det var ingen laddad granat som hittades i ett dike i Björnhovda vid Färjestaden i går. Det konstaterar polisens bombskyddsgrupp som har arbetat med detta under dagen.

Det var på söndagen som en privatperson upptäckte granaten i anslutning till en fastighet. Den beskrivs vara runt 40 centimeter lång och tio centimeter i diameter - och det är nu klart att den inte utgör någon som helst risk.

– Under dagen har vår bombskyddsgrupp varit på plats med sin specialutbildade personal som har oskadliggjort den här granaten. Och i samband med det har vi konstaterat att det inte rör sig om någon skarp granat, utan det är en övningsprojektil, säger Jimmy Modin som är presstalesperson hos polisen.

Nu ska en utredning göras, för att komma fram till var granaten kommer ifrån och hur det kommer sig att den har hamnat i Björnhovda på Öland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".