Arena Oskarshamn
Ny viktig seger för IK Oskarshamn. Foto: Janne Rindstig SR

IK Oskarshamn vann rysare mot Asplöven

Manuel Ågren " Den här sortens matcher gillar jag"
2:43 min

IK Oskarshamn - Asplöven slutade 5-3 efter en svängig match som inte avgjordes förrän i slutminuten.

IK Oskarshamns fina februariform sitter i. Onsdagens seger hemma mot Asplöven var lagets sjunde poänggivande match i rad och ett stor kliv bort från kvalstriden.

Asplöven som är ett svårspelat lag inledde målskyttet men hemmalaget vände snabbt tillbaka och ledde med 2-1 efter en period. Ledningen kunde varit större med bland annat missad straff och frilägen.

Gästerna lyckades ta över initiativet i målprotokollet igen i andra perioden men sett över tre perioder var Oskarshamns mer genuina i spelet och hade större tålamod vilket blev vägvinnande.

– Det var en jättetät match som vänder och vrids åt båda håll men att vi kunde bita ifrån var starkt. Vi har hittat ett sätt att vinna matcherna nu på slutet sa tränare Fredrik Söderström efter slutsignalen.

Måltjuven Greg Squires gjorde det viktiga målet till 4-3 i slutminuten av andra perioden.

Matchavslutningen blev en nagelbitare efter att hemmalaget inte lyckats rycka ifrån i målprokollet utan gästerna kunde båda pricka ribban och ta ut målvakten i slutet.

Morten Poulsens mål i tom bur till 5-3 löste upp nervknutarna och det räckte till tre mycket viktiga poäng för Oskarshamn som passerade både Almtuna och Asplöven i tabellen.

– Det var en väldigt rolig match att spela. Jag giller när spelet böljar fram och tilbaka sa en av de tongivande hemmaspelarna , Manuel Ågren.

– Vi minimerade misstagen och just nu studsar det mesta med oss.

Eftersom Vita Hästen överraskande vann borta mot Rögle så skiljer det fortfarande tre poäng upp till sista slutspelsplats. Avståndet ner till AIK på kvalplats ökade till sex poäng med fyra omgångar kvar att spela för tiondeplacerade Oskarshamn.

– Vi ska ha sista slutspelsplatsen sa Manuel Ågren.

I nästa omgång väntar Almtuna på bortais.

– Det blir jättehärligt. Dom är också inblandade i skiten så det är inte så att vi måste dit och känna oss stressade. Vi skall komma väl förberedda till Uppsala och spela precis så konsekvent som vi gjort senaste tiden lovade Fredrik Söderström.

Oskarshamn-Asplöven 5-3((2-1, 2-2, 1-0))

Första perioden: 0-1 (3.54) Sebastian Dyk (Jonas Berglund, Nicolai Bryhnisveen), 1-1 (7.50) Mikael Lidhammar, 2-1 (10.31) Greg Squires (Morten H. Poulsen, Victor Berglind).

Andra perioden: 2-2 (4.23) Oskar Nilsson (James Sixsmith, Nicolai Bryhnisveen), 2-3 (10.00) Sebastian Dyk (Victor Ekarv, Oskar Nilsson) spel fem mot fyra, 3-3 (12.09) Victor Öhman, 4-3 (19.01) Greg Squires (Morten H. Poulsen).

Tredje perioden: 5-3 (19.11) Morten H. Poulsen (Victor Svensson).

Skott: 38-28 (13-7, 13-12, 12-9).

Utv, Oskarshamn: 3x2. Asplöven: 2x2.

Domare: Peter Lyth, Tullinge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".