Per Embretsen vice ordförande i VIK hockey kollar igenom sålda biljetter inför lördagens play off. Foto: Johanna Lindblad Ahl/Sveriges Radio
Per Embretsen vice ordförande i VIK hockey kollar igenom sålda biljetter inför lördagens play off. Foto: Johanna Lindblad Ahl/Sveriges Radio

Efter framgångarna i allettan - VIK har bra ekonomi

Playoff hemma ger 160 000 kronor
1:34 min

De sportliga framgångarna för Västerviks hockey under säsongen har gjort att klubbens ekonomi ser ljusare ut än på många år. En stor anledning är att publiksnittet ökat rejält. 

Under grundserien låg publiksnittet på drygt 600, men när man först hade gratis inträde mot Vimmerby före jul hände något. Då kom över 2000 personer och sedan dess har publiksnittet legat på runt 1000. 

Det har i sin tur gjort att hockeyklubbens ekonomi blivit allt bättre. Nu när allettan var över hade man ett rejält plus i kassan, och när man nu gått in i playoff räknar klubbens kassör Hans Karlsson med ytterligare sköna slantar.

– Playoff 1 hemma betyder 160.000 kronor. I fall det blir en tredje avgörande match delar vi lika med bortalaget, för reglerna är sådana, då blir det hälften av den summan. 

Och som det ser ut inför lördagens match har man redan fått många biljetter sålda. 

– Det rullar på bra, vi har sålt nära hälften av sittplatserna, säger Hans Karlsson när vi besöker kansliet under torsdagen.

Hans Karlsson tror att dryg 1700 personer kommer finnas i publiken på lördag. En av de trogna supporters som kommer sitta där och som kom till kansliet för att köpa sin biljett var Björn Liljeholm.

– Jag har en årsbiljett, men den gäller inte för kvalet. Så nu får vi skaffa ny här så man får sin sittplats där man vill sitta.

Om Västervik klarar sig till playoff två och senare även tre kommer det fortsätta ge tillskott i kassan, med viss reservation. För  ju längre man går i playoff och eventuell fortsättning efter det, desto längre resor för laget kan det handla om. Men den kostnaden är Hans Karlsson beredd på.

– Den kostnaden tar vi. Det är det värt, definitivt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".