Ytterdörr till  lägenhet med  inlåsta barn i Bromölla
I den här lägenheten ska tre vuxna döttrar ha hållits inlåsta, enligt polisens misstankar. Foto: Marcus L. Karlsson

Hultsfredskvinna ska ha stängt in sina barn

Skånepolisen: Hon har begränsat sina barns frihet
1:41 min

En 59-årig kvinna som bor i Bromölla, men är skriven i Hultsfred, misstänks för att ha hållit sina barn inspärrade under flera år. Kvinnan anhölls i natt, misstänkt för olaga frihetsberövande.

Lägenheten där kvinnan greps ligger i Bromölla. Polisen fick kännedom om situationen efter att en person ringt under onsdagen och slagit larm. När polisen kom till kvinnans lägenhet tvingades de att bryta sönder låset för att kunna ta sig in.

Pär Andersson, som är chefsåklagare i Kristianstad, säger att utredningen är i ett mycket tidigt skede och att det är för tidigt att säga om fler kan ha varit inblandade.

Under en längre tid ska kvinnan ha hindrat sina tre vuxna döttrar att röra sig som de velat, och brottsrubriceringen är olaga frihetsberövande.

Händelsen kom till polisens kännedom under onsdagen.

– Det tog lite tid att sätta sig in i alla trådar och berättelser. Så vi jobbade hela kvällen och natten, berättar Ewa-Gun Westford som är informatör hos polisen i Skåne.

Nu fortsätter polisen att nysta i historien och bland annat titta bakåt i tiden för att kunna få en bättre bild av det som hänt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".