Entredörr till instängda barn i Bromölla
Entredörr till instängda barn i Bromölla. Foto: Marcus L. Karlsson/Sveriges Radio

Hultsfredskvinnan begärd häktad

Hör en sammanfattning av fallet
0:51 min

Den 59-åriga kvinna som anhölls i Bromölla natten till torsdag, misstänkt för att ha hållit sina tre döttrar inspärrade under en längre tid, har nu begärts häktad.

Kvinnan är skriven i Hultfreds kommun, men det var på tordagsmorgonen som polisen tog sig in i kvinnans lägenhet i Bromölla, i nordöstra Skåne, efter att ha larmats av en granne. I lägenheten fanns kvinnan och hennes tre vuxna barn.

En granne berättar för tidningen Sydöstran att det var hon som larmade polisen. Hon berättar för tidningen att hon hört ljudet av bråk i trapphuset och när hon öppnade dörren klamrade sig ett av barnen fast vid henne och skrek efter hjälp och att sa hon varit inlåst i 13 år.

Försvarsadvokat Thomas Ljungdahl säger till TT att kvinnan förnekar brott - och att hon har inte på något sätt begränsat hennes barns rörelsefrihet.

Häktningsförhandlingar kommer att hållas senare under fredagseftermiddagen klockan halv två vid Kristianstads tingsrätt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".