Kalmarsunds time out i slutet hjälpte inte. Foto; Joakim Öhrlin
Kalmarsunds time out i slutet hjälpte inte. Foto; Joakim Öhrlin

Kalmarsund utanför slutspelsplats

Niklas Nilsson tränare, FBC Kalmarsund: "Grinar oss i ansikttet"
1:44 min

Kalmarsunds innebandydamer kan inte längre ta sig till superligakvalet av egen kraft. I en dramatisk match mot Tidaholmslaget Fröjered blev det till slut förlust med 3-1. Fröjered avgjorde i tom kasse i slutsekunderna och är nu på slutspelsplats med tre omgångar kvar.

Många tårfyllda ögon kunde skymtas vid Kalmarsunds spelarbänk efter slutsignalen och det märktes att matchen betydde oerhört mycket. FBC Kalmarsund innehar numera inte en av kvalplatserna till Svenska Superligan, utan det gör Fröjereds IF som vann den väldigt viktiga matchen med 3-1.

Tuff kamp

Klockuret hann inte nå 03.00 innan Kalmarsund låg i underläge efter att Linn Johansson gjort mål för Fröjered. Josefine Bengtsson, en av Kalmarsunds bästa spelare för dagen, kvitterade däremot för Kalmarsund kort därefter och 1-1 stod sig perioden ut. Den första perioden präglades av hård kamp, såsom hela matchen. Chanserna var jämnt fördelade.

I den andra perioden fick Kalmarsund Jessica Fivelstedt utvisad genom hands. En tung press av Fröjered följde men de cyanfärgade spelarna i Kalmarsund backade hem och lyckades stå emot tills de blev fulltaliga igen. Då följde istället en kavalkad av målchanser för Kalmarsund och bortalaget såg ut att vara i brygga. Danielle Warme slog bland annat in en boll i mål efter att ha kickat upp den till sig själv, men målet blev bortdömt för hög klubba. Fröjered hann med att skapa ett gäng farliga lägen emellanåt men 1-1 stod sig till periodpaus.

Stor press från hemmalaget

Kalmarsund skapade ett jätteläge några minuter in i den tredjeperioden efter ett vackert klapp-klapp-spel. Matchens tredje mål gjorde däremot Fröjered efter ett skott utifrån där Jill Karlström i Kalmarsunds mål inte kunde se särskilt mycket på grund av flera täckande spelare. De resterande tio minuterna av matchen pressade Kalmarsund på rejält med hjälp av hemmapublikens tryck. Trots en timeout av hemmalaget, flertalet heta chanser och ett byte av målvakt för att få in en extra utespelare uteblev kvitteringen. Istället rullade Fröjered in 3-1 i tom kasse med en halvminut kvar av matchen och Kalmarsund förlorade tungt med 3-1 och överlät därmed kvalplatsen till Fröjered.

Kalmarsunds målskytt Josefine Bengtsson tycker att laget gör en bra match men kritiserar målskyttet i laget.

- Jag vet inte om det sitter i huvudena. Ett mål på en innebandymatch när man ligger i toppen av serien, det är inte godkänt alls, säger Josefine Bengtsson.

Niklas Nilsson, tränare i Kalmarsund, är också nöjd spelmässigt och säger att det handlar om detaljer.

- Oflyt, små marginaler. Danny [Danielle Warme] gör ett mål som de dömer för hög klubba. [Handlar om] Milimetrar kanske. Det känns som det grinar oss lite i ansiktet, säger Niklas Nilsson.

Nu återstår två bortamatcher mot IBF Älvstranden och Pixbo Wallenstam IBF samt en hemmamatch mot serieledarna Malmö FBC för FBC Kalmarsund som ligger en poäng bakom Fröjereds IF.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".