Erland Persson, Martin Svensson och Johan Persson. Foto: Janne Rindsig/Sveriges Radio
Koncernchef Erland Persson, IKO:s klubbchef Martin Svensson och Johan Persson, vd för Be-Ge. Foto: Janne Rindsig/Sveriges Radio

Nya namnet: Be-Ge Hockey Center

1:35 min

Be-Ge Hockey Center. Det är det nya namnet på hockeydelen av Arena Oskarshamn.

Oskarshamnskoncernen Be-Ge, som bland annat gör förar- och passagerarstolar till fordon, går in och stöttar hockeyn med ett avtal på fem år.

Exakt hur mycket pengar de går in med vill de inte säga, men det ska vara det största avtalet som man har tecknat i IK Oskarshamns historia.

– Det känns fantastiskt skönt nu och vi har nått ett delmål. Vi har haft en diskussion med Be-Ge under ganska lång tid och har haft en mångårig relation så det känns extra skönt att det blev just Be-Ge, säger klubbchef Martin Svensson.

– Vi har en lång historik vad gäller idrott i koncernen och om det inte skulle blivit Be-Ge Hockey Center vilken företagslogga skulle då ha prytt hallen, säger koncernchef Erland Persson.

Bror Göthe Persson grundade 1934 det som idag är Be-Ge Företagen med flera hundra anställda världen över men med basen fortfarande i Oskarshamn.

Koncernen har länge varit en betydande sponsor men nu tas nästa steg för att stärka klubben och säkra fortsatt spel i allsvenskan.

IK Oskarshamn hade så sent som för två månader sedan flera miljoner i skulder och klubbens framtid var hotad. Sedan dess har Oskarshamns kommun lovat en miljon i ekonomiskt stöd och gav möjlighet till IKO att sälja hallnamnet.

– Det här avtalet i kombination med kommunens stöd och våra egna nedskärningar gör att vi är på fötter igen, säger klubbchef Martin Svensson.

Det kommer krävas stora förändringar inom klubben också där ett sparpaket på 3 miljoner kronor ska klubbas nästa styrelsemöte.

Om alla vidtagna åtgärder gör att klubben hinner redovisa ett överskott till 1 maj då bokslutet görs är inte klart men en förhoppning säger klubbchef Martin Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista