Spelefanten blir ny skejt- och multisporthall i Kalmar

1:30 min

Spelefanten i Kalmar ska byggas om till en multisporthall för spontanidrotter. Skejtare, klättrare och parkourutövare flyttar in där vid årsskiftet. Satsningen kan göras tack vare ett bidrag på nästan tre miljoner från Allmänna Arvsfonden som föreningarna själva har ansökt om. Föreningarna, framför allt skejtarna, har varit utan hall i nästan tio år.

Och Kalmar kommun, som väljer att satsa på spontanidrotten eftersom den blir allt mer populär, arbetar just nu med att hitta lokaler åt de föreningar som måste flytta ut. Bland annat badmintonklubben och KFUM Basket.

– Det är en bra utveckling i Kalmar nu. Kalmar kommun har byggt tre hallar och har en fjärde på g nu, eller om det är en femte, de sista fem åren och föreningsverksamheten i Kalmar kommun har inte ökat under den tiden. Vi är tre föreningar som växer kontinuerligt och jag tycker det är bra att man öppnar upp för nya föreningar, säger Jack Lundqvist, ordförande i Free Motion Parkour i Kalmar.

Den nya hallen kommer att erbjuda möjlighet till öppen träning sju dagar i veckan. Och besökaren kommer att kunna växla mellan sporterna. Samtidigt kommer det att finnas tidsbestämdas träningspass för grupper.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista