Husbil är Carolas sommarmelodi

7:10 min

Sommaren är lika med mycket konserter i vårt län. Nu på fredag drar till exempel Latitud 57 igång i Oskarshamn och ett av dragplåstren är Carola. Och hon gillar turnélivet.

– Jag bara njuter, packar husbilen och båten. Allting ska ske på en gång, hur gör man? Det är en konst att slappna av också, så därför hängde jag upp hängmattan häromdagen.

Du pratar om husbilen, följer den med?

– Jag tänkte faktiskt ta bilen imorgon kväll eller på fredag för att kunna njuta av sommaren lite och sedan åka över till Gotland. Där ska jag spela nästa vecka. Den är jätteskön att kunna göra sina egna stopp med.

Är du typen som stannar på rastplats eller campingar?

– Jag har väl aldrig direkt haft någon förkärlek till campingar, men det är ju väldigt charmigt nu när man har familj. Barnen kan leka med varandra och allt det där. Men min Hymer fungerar ju också som loge kan man säga, så den ska jag ta till Victoriadagen också. Så det är min lilla sommarstuga som jag får åka omkring med. Så kan man ta upp liftare också om man vill.

Men blir man inte väldigt chockad om du stannar och plockar upp en?

– Det var för något år sedan när jag skulle till Victoriadagen som jag plockade upp några som satt på busstationen och frågade om de skulle åt samma håll. De blev jätteglada och vi hade jättetrevligt på vägen över till Öland.

Det verkar vara en lugn, harmonisk och lycklig Carola just nu. Hur är livet?

– Jag har väl varit glad i många år innan det här men jag tycker att det är härligt att spela och sjunga. Livet är naturligtvis mer än det så det klart att det är gött när man kanske hittat rätt på det personliga planet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista