Sara Algotsson Ostholt på hästen Mrs Medicott. Foto: Johan Nilsson/Scanpix.
Sara Algotsson Ostholt och Reality. Foto: Johan Nilsson/Scanpix.

Sara Algotsson Ostholt till tysk stortävling

Kalmarryttaren Sara Algotsson Ostholt ska representera Sverige i den nationstävling i fälttävlan som rids i samband med stortävlingarna i tyska Aachen i mitten av augusti. 

Det är Svenska ridsportförbundet som berättar om laguttagningen. OS-silvermedaljören Sara Algotsson Ostholt har tagits ut av förbundskapten Staffan Lidbeck och ingår i det svenska laget tillsammans med Louise Svensson Jähde, Ludwig Svennerstål och Johan Lundin.

Nationstävlingen rids i samband med EM i dressyr och hoppning på klassisk ridsportmark i tyska Aachen. För fälttävlans del går årets Europamästerskap i september, då i Blair Castle, Storbritannien. Sverige har ett EM-silver att försvara.

Staffan Lidbeck ska ta ut EM-truppen efter tävlingarna i Aachen och har tidigare sagt att den tyska tävlingen är en generalrepetition inför mästerskapet. Tysklandsbaserade Sara Algotsson Ostholt är högaktuell. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista