Lok med vagn. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.
Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.

Ovanligt många tog tåget mellan Kalmar och Göteborg

I juli var ökningen på Kust till kust-banan tio procent, jämfört med juli i fjol. Det uppger SJ i ett pressmeddelande. Och sett över hela året ligger ökningen på fem procent.

Affärschefen på SJ, Anders Larsson, gläds över framgången och tänker fira med sin Kalmarpersonal i nästa vecka, bland annat med tårta.

– Den här linjen brukar vara en sommarlinje, med ökat resande maj till oktober, och det håller i sig i, men ännu starkare, säger han till P4 Kalmar.

Ökar ni turtätheten nu?

– Nej, det är inget vi diskuterar, fyra avgångar åt vardera hållet verkar ganska lagom, men fortsätter uppgången så vet man aldrig.

Bara två andra linjer i landet har en lika stor ökning av antalet resenärer i sommar, nämligen Stockholm-Uppsala och Göteborg-Malmö.

SJ har märkt att man fler utländska turister i sommar och vädret har också lockat resenärer till storstäderna istället för till badstränderna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista