Många berördes av korrarnas berättelser

90 min

Kön ringlade sig lång när Sveriges radios utrikeskorrespondenter Cecilia Uddén och Beatrice Janzon berättade om sitt yrke.

Missade du föreläsningen? Nu kan du ta del av den i efterhand!

Allra först i kön stod Viviann Le och Ammara Cisic, två studenter på Linnéuniversitetet som var ivriga att lära sig mer om vad en utrikeskorrespondent egentligen gör.

– Vi ville få garanterad plats så vi sprang hit direkt, säger Ammara Cisic.

– Jag vill lära mig mer om vad ni på Sveriges Radio egentligen gör. Det är jätteviktigt med reportrar utomlands, så man verkligen får veta vad som händer runt om i världen, säger Viviann Le.

Det var en stor skara människor som befann sig på plats när Cecilia Uddén och Beatrice Janzon höll föreläsning om sin vardag som utrikeskorrespondenter i Mellanöstern och Sydeuropa.

Många trogna radiolyssnare var på plats och andra var unga studenter som en dag kanske hoppas på att jobba inom samma bransch.

Under föreläsningen berättade korrarna om nutidens händelser och mycket rörde den omfattande flyktingkatastrofen.

När föreläsningen var slut var det många som lämnade föreläsningen märkbart gripna av berättelserna. En av dessa var den trogna radiolyssnaren Eva Hermansson.

– Det är så otroligt viktigt att de här utrikeskorrarna verkligen framhärdar i sitt arbete. Att de förmedlar sina erfarenheter och möten med andra människor i andra världsdelar som är oerhört utsatta för krig och katastrofer av alla möjliga slag.