De ordnar en gala för världens barn

4:24 min

"Det började med att jag fick fysiskt ont i magen av bilden som jag inte ville se. Plötsligt var den där i flödet och jag kom inte undan." Så säger radioprofilen Lennart Palm om hur idén till en insamlingsgala föddes.

Insamlingsgalan har fått namnet "En kväll för världens barn". Idén väcktes när bilden av ett litet barn på en strand spreds över världen förra veckan.

– Jag kontaktade kompisen Kim Stranne, som jag vet har ett stort hjärta och som brinner för rättvisa och medmänsklighet. Sedan var snöbollen i rullning, säger Lennart Palm.

På mindre än en vecka har de båda sedan dragit ihop artister till en stjärnspäckad galakväll i Kalmarsalen där alla intäkter ska gå till Radiohjälpens insamling för världens barn.

Lördagen den 19 september kl 18.00 fylls Kalmarsalen av musik av Isle of you, Rockettes, Kalle Johansson, Fanny Nilsson och Cajsa-Stina Åkerström för att nämna några. Hela listan är väldigt lång – totalt kommer det passera omkring 50 artister på scenen under kvällen. Husband är Rekyl under ledning av Niklas Brevestedt.

Evenemanget görs uteslutande av ideella krafter och välvilliga gåvor så det kommer att kunna genomföras utan några som helst utgifter. Det gör att varenda krona som kommer in kan gå vidare till Radiohjälpen.