Köpte husbil för kommunens pengar - åtalas för förskingring

1:11 min

I dag åtalades den tjänsteman som misstänks ha förskingrat närmare fyra miljoner från kommunala bolag i Torsås kommun. Han misstänks för grov trolöshet mot huvudman.

Under några sommarveckor förde den misstänkte mannen över pengar från bolagens konto till sitt eget vid sammanlagt sex tillfällen. För pengarna köpte han sedan bland annat en husbil och en segway.

Mannen köpte också guldtackor till ett värde av närmare en miljon och klockor för 200 000 kronor. När mannen köpte klockorna berättade han att han hade vunnit en stor summa pengar och att det var därför han nu ville köpa dem.

Under sommaren gav han sig också ut på en resa i Europa i den husbil han hade köpt för de pengar han misstänks ha förskingrat. Husbilen hade utrustats med kassaskåp och där förvarade mannen guldtackorna och en stor mängd kontanter som han hade tagit ut.

Mannen kom sedan tillbaka till Sverige och sökte då upp husbilsfirman för att få något fixat på husbilen. Då hade man redan upptäckt att pengarna var borta från bolagen i Torsås kommun och dagen efter greps mannen av polisen.

Två personer som står mannen nära har under utredningens gång varit misstänkta för att ha hjälpt honom att begå brotten, men de misstankarna finns inte längre kvar.