Allsvensk guide: Kalmar-Norrköping

Radiosporten ger er förutsättningarna inför den allsvenska matchen mellan Kalmar och Norrköping.

Kalmar (12) - Norrköping (3)

Inbördes möten: Norrköping har ett knappt övertag historiskt sett med 19 segrar mot Kalmars 17. När lagen möttes i slutet av maj i Norrköping vann hemmalaget med 2-1. Målskyttar var Emir Kujovic och Christoffer Nyman för Norrköping och Marcus Antonsson för Kalmar.

Läget i lagen: I början av veckan härjade förkylning och magsjuka i Kalmar-lägret. Lars Cramer och Nenad Djordjevic var inte med på tisdagens träning och Markus Thorbjörnsson fick kliva av träningen på grund av ryggskott, rapporterade tidningen Barometern på nätet. Nu står det klart att båda backarna Djordjevic och Thorbjörnsson missar matchen enligt klubbens hemsida. Rasmus Elm har haft problem med en ömmande fot, men tros vara spelklar till fredagens hemmamatch och finns med i truppen. Det gör även Marcus Nilsson som är åter efter huvudskada. Norrköpings Christopher Telo, som har varit borta från spel sedan slutet av juli på grund av en hälskada är tillbaka i träning, men finns inte med i truppen. Saknas gör även Andreas Hadenius som stukat foten och Gentrit Citaku som varit förkyld.

Heta fakta: Medan Norrköping jagar Göteborg och AIK i toppstriden så kämpar Kalmar för att skapa ett avstånd ner till kvalstrecket. Inför fredagens allsvenska match ligger Kalmar sex poäng före Örebro på kvalplats.

Radiosporten sänder Kalmar-Norrköping i Sportextra i P4, webbradion och i appen Sveriges Radio Play, avspark 19.00.