Journalist blev attackerad när han gjorde sitt jobb

1:30 min

I går åtalades den man som misstänks ha misshandlat en journalist och hotat flera personer i Norra Förlösa norr om Kalmar förra året.

Hör journalisten själv berätta om vad som hände.

– Den här mannen blir väldigt aggressiv. Han gör ett utfall mot bilen och stannar några centimeter framför kofångaren och skriker att han ska ha ihjäl oss som sitter i bilen, säger Anders Blank, journalist på tidningen Barometern, och den som blev omkullslagen av mannens minigrävare.

Det var den sjunde november förra året, samma dag som en 23-årig man och en 26-årig kvinna åtalades för mordet på en 63-årig man i Norra Förlösa, som händelsen inträffade.

Den nu misstänkte mannen ville stoppa både reportern Anders Blank och huvudvittnet från Missing People när de skulle filma vid platsen där 63-åringen varit nedgrävd. Den misstänkte mannen är närstående till en av de numera morddömda och på en film inspelad av ett vittne hörs han skrika åt reportern:

"Kör bort dem. Nu. Är du helt dum i huvudet eller?" skriker mannen.

Anders Blank berättar vad som hände sedan:

– Då går jag återigen ut till den här mannen och ifrågasätter varför han inte släpper in oss. Då höjer han skopan på sin minigrävare och klipper till mig runt armbågen så att jag flyger en fyra fem meter, säger Anders Blank.

Provocerade ni den här mannen?

– Nej, jag tycker inte det. Vi var där med en Barometern-bil, jag presenterade mig och han sa att han visste vem jag var och han såg, vad jag förstår, också att huvudvittnet var där. Just det är ju en aspekt också eftersom det var den kvinna som löste mordet. Polisen antecknade också att man skulle fundera över om det här var övergrepp i rättssak, säger Anders Blank.