Kross i JSM-Crossen

1:36 min

JSM finalen i motorcross gick av stapeln under lördagen i Oskarshamn. Favorittippade Oskar Olsson i klassen MX1 vann överlägset de båda heaten. För de lokala åkarna blev det dessvärre en tung dag. 

Junior SM i motorcross hölls under lördagen i Oskarshamn. Det var den fjärde deltävlingen som gick av stapeln, av fyra totalt. Det dröjde inte länge innan den redan favorittippade MX1 åkaren Oskar Olsson tog ledningen i heat 1 och kunde rätt överlägset vinna första heatet på tiden 30,05 min, drygt 30 sekunder före tvåan Anton Wallstén. Suveränen Olsson har vunnit tre av fyra deltävlingar i JSM och slutade på en andra plats i den sista. Segraren Oskar Olsson var givetvis nöjd med loppet. 

Jag gjorde en dålig start men sen på slutet så började det rulla på riktigt bra och jag kunde skapa en stor lucka till tvåan så det kändes väldigt bra. 

För de lokala åkarna gick det desto sämre. Den blott 16 åriga motorcrossföraren Alfred Eld, som gjorde debut i JSM sammanhang, fick först inte igång sin cross i kvalheatet och i andra chansen körde han ur banan. MX2 åkaren Andreas Sjöberg från Vissefjärda slutade på en 14:e plats i första finalheatet. 

Det har inte gått riktigt som jag har tänkt mig men det var kul. Motorcykeln gick inte som den skulle och jag körde inte som jag skulle heller men trots det var det kul att vara med. 

Anton Gole från Getinge MK vann i klassen MX2 och blev därmed svensk mästare.