IFK Kalmar kryssade borta mot Jitex

2:32 min

IFK Kalmar har gått som tåget i årets upplaga av Elitettan. Under lördagen kryssade man borta mot Jitex efter att Amanda Fredriksson gett IFK ledningen i den 65:e matchminuten. Sofie Erlandsson kvitterade i slutet av matchen inför 109 åskådare på Åbyvallen. 

IFK Kalmar har gått oerhört starkt i Elitettan denna säsongen. Inför matchen hade man möjlighet på tredjeplatsen men då krävdes det tre poäng borta mot Jitex under lördagen. Amanda Fredriksson satte 0-1 till bortalaget och var nära på att sänka sitt gamla lag, men Sofie Erlandsson ville annat. Jitex spelaren satte kvitteringsmålet några minuter innan full tid och matchen slutade 1-1 inför 109 åskådare på Åbyvallen i Mölndal. 

Amanda Fredriksson var allt annat än nöjd efter dagens 1-1 match.  

Det är en tuff match och det är absolut ingen bra match från vår sida. Jag tycker inte dem gör det bra heller. Vi får inte igång spelet som vi vill men vi krigar på bra defensivt och släpper inte till några målchanser.  

IFK Kalmar har nu två poäng upp till en direkt uppflyttningsplats till Damallsvenskan där Djurgården har totalt 46 spelade poäng men med en match mindre än IFK. Amanda Fredriksson tycker att det är sjukt att laget slåss om uppflyttningsplatserna men betonar att det är inte målet med denna säsongen. 

Det känns ju nästan sjukt när man pratar om det att det är så nära men det har inte alls varit i våra tankebanor inför säsongen men visst det har ju blivit snack om det men som vi har sagt så är det inte vårt mål att ta oss upp i år. 

Härnäst för Kalmar väntar serieettan Kvarnsvedens IK på Gröndals IP.