Oskarshamns AIK närmar sig topplagen

2:20 min

OAIK tog tre viktiga poäng i hemmamötet mot Eskilsminne i fotbollens division ett. Oskarshamns båda mål kom under den sista kvarten och Robin Östlinds lobb från dryga 40 meter som helt ställde målvakten avgjorde definitivt och kanske var det årets mål man fick se på Idrottsparken.

Inför 450 personer, en ihärdig hejarklack och cheerleaders, kunde Oskarhamn till slut rida ut stormen emot Eskilsminne och vinna med 2-0. Det var dock en seger som satt hårt inne. 

Matchen började böljande och i högt tempo. Båda lagen ville ha boll och det blev mycket springande för samtliga spelare. De riktigt klara målchanserna sken dock med sin frånvaro och båda lagen gick till halvtidsvila mållösa. 

I andra halvlek var det Eskilsminne som ordentligt tog tag i taktpinnen och förde matchen och att det inte blev bortaledning kunde man tacka målvakten Lucas Hägg Johansson som gjorde en riktigt bra match med några helt avgörande räddningar.

Eskilsminne förde matchen fram till den 71:a minuten då hemmalaget bytte in Emanuel Dogbe och Brwna Pishdari. Bytena satte fart på hemmalaget som tog över matchen och kunde genom Andreas Birgersson sätta 1-0. Det dröjde inte länge fören publiken bjöds på ordentligt fotbollsgodis då Robin Östlind stod för en riktig drömträff från ungefär 40 meter.

– Jag såg att målvakten stod långt ut, så jag tänkte att jag drämmer till, säger Östlind.

Robins 2-0 punkterade matchen och tillät Oskarshamn inkassera tre nya poäng. I en tight tabell placerade sig Oskarshamn inför dagens match på en sjunde med 25 poäng. Tack vare dagens resultat klättrar man en placering och har nu bara fyra poäng upp till trean Oddevold.

Nästa match spelar Oskarshamn nästa Måndag då man möter Öster på bortaplan.