Asllani tvekar om blågul framtid

Officiellt avstår hon det kommande EM-kvalet av privata skäl. Men Vimmerbyfostrade Kosovare Asllani kan inte säga om eller när hon spelar i landslaget igen.

– Vi får se. Jag vet att det väcker frågor, men jag vill inte säga mer nu, så säger Asllani om framtiden i landslaget.

Anfallsstjärnan hade ett tungt VM i Kanada och det är ingen hemlighet att 26-åringen och förbundskaptenen Pia Sundhage haft kontroverser.

När Sundhage i förra veckan tog ut truppen till EM-kvalen mot Moldavien (den 17 september i Chisinau) och Polen (Gamla Ullevi den 22 september) fanns Asllani inte med.

Hon spelade heller inte från start när Paris SG mötte Montpellier i toppmatchen i franska ligan i Saint-Germain-en-Laye utanför Paris på söndagseftermiddagen.

Ett kompismöte med fem svenska landslagsspelare på planen. Asllani, Lisa Dahlkvist och Caroline Seger i PSG och Linda Sembrant och Sofia Jakobsson i Montpellier.

Asllani kom in i 88:e minuten och höll så när på att skapa ett friläge, men mittbacken Sembrant kom i vägen och Montpellier tog en viktig poäng.

Efter matchen skyndade Sembrant och Jakobsson till en väntande bil som skjutsade dem till Charles de Gaulle-flygplatsen och planet hem till samlingen i Göteborg.

Asllani åker också hem under EM-kvaluppehållet. Men av andra, privata, skäl.

– Det är lite grejer som händer där hemma, säger hon.

Förbundskaptenen Pia Sundhage menar dock att Asllanis nej inte har något att göra med tidigare meningsskiljaktigheter dem emellan.

– Jag kan till 110 procent lova att det handlar om familjeskäl, och det är en situation där hon inte vet hur länge den här situationen kommer fortgå. Och det respekterar jag fullt ut, säger Sundhage till TT.