Laddat för speedwaydrama när mästarna ska koras

Tisdag och onsdag kväll avgörs det om Vetlanda ska försvara  SM-guldet i speedway eller om Indianena ska bli mästare för första gången på 24 år.

Seriesegrande Vetlanda mot tabelltvåan Indianerna gör precis som förra året upp om guldet i lag-SM i speedway. Fööra året vann Vetlanda knappt i Kumla och klart på hemmaplan.

Årets final ser på pappret ännu jämnare ut med tanke att Indianerna ställer bästa möjliga lag på benen medan Vetlanda drabbats av skador precis innan avgörandet. Förra året var det Indianerna som fick förare skadade tätt inpå finalkvällarna vilket bidrog till att det inte blev maximal dramatik.

Indianerna som vände ett stort underläge mot Piraterna i semifinal har anmält samma startsjua igen.

Vetlanda som hade en lättare semifinal mot Dackarna har flera skadeproblem inför finalaerna. Både Peter Ljung och Rune Holta går en kamp mot tiden för att bli i kördugligt skick till tisdag/onsdag.

Om inte Ljung kan köra får övriga förare dela på hans heat i riders replacement. Skulle Rune Holta tvingas tacka nej får danske Nicolai Klindt ersätta.

Dessutom finns frågetecken kring Tomas H Jonassons skadade knä men han räknar med att köra och snittet gör att han kör som reserv ihop med Kenny Wennerstam.

Indianerna - Vetlanda

laguppställning Indianerna:
1) Antonio Lindbäck
2) Fredrik Lindgren
3) Piotr Protasiewicz
4) Artem Laguta
5) Niels-Kritian Iversen
6) Mikkel B Jensen
7) Joel Andersson

laguppställning Vetlanda:
1) Tai Woffinden
2) Peter Ljung
3) Emil Sajfutdinov
4) Rune Holta
5) Bartoz Zmarzlik
6) Kenny Wennerstam
7) Tomas H Jonasson

Hur det går i första finalen hör du som en del av tisdagsportextra eller i sin helhet via sverigesradio.se/radiosporten från klockan 19.00