Ordföranden om sexsång: Den är inte så farlig

3:18 min

En av de studentlåtar som sjöfartsstudenternas förening på Linnéuniversitetet i Kalmar sjunger har hamnat i blåsväder. Efter nollningen anmäldes sången till studentkåren och en ny låt har jobbats fram.

- Det är många kända artister som sjunger sånger om sex. Men då är det ingen som tjafsar, säger Johan Sjöstrand.
- Vi har en sund stämning, forsätter han.

Men Ted Bågfeldt, prefekt på utbildningen, reagerade kraftigt på sången och säger att den tydligt går emot den handlingsplan som har utformats tillsammans med studentföreningen efter att de sexuella trakasserierna uppdagades tidigare i år. Han menar att jargongen i den typen av visor kan smitta av sig men att det som studenterna gör utanför skolan är svårt att stoppa.

- Jag hoppas att de inte påverkar attityden men det är ju olyckligt med en sådan jargong, säger han.

Men trots att ordföranden Johan Sjöstrand inte tycker att låten är så farlig så har studentföreningen jobbat fram en ny låt som ska användas vid officiella tillställningar. Men att den gamla låten kommer sjungas i mer inofficiella sammahang är svårt att styra över, säger Johan Sjöstrand.

– Det beror helt på vart vi är någonstans. Är vi på en stor tillställning med massa andra studentföreningar så kommer vi sjunga den nya men sjungs den gamla låten på någon förfest eller liknande så kommer jag låta det vara, säger han.