Vimmerby mot Kristianstad. Foto: Patrik Wirengård/Sveriges Radio

Västervik krossade Varberg i premiären

1:18 min

Vimmerby Hockey och Västervik klev in i en ny säsong av division 1 och som man gjorde det. Vimmerby slog Kallinge/Ronneby på hemmaplan med 3-1 och Västervik lyckades vända och vinna i premiären mot Varberg efter en osannolik tredjeperiod där matchen slutade 7-2. För Nybros del blev det förlust i premiären borta mot Kristianstad med 5-3.

Vimmerby tjuvstartade årets säsong en timme innan alla andra matcher i division 1 hockeyn när man mötte Kallinge/Ronneby på hemmaplan. Det blev en tuff match men man lyckades slå tillbaka blekingelaget med 3-1 i premiären. 

Christer Ström tyckte att Vimmerby vann rättvist trots en jämn och tuff match. 

Matchen var jämn, det var hemskt mycket utvisningar från början till slut men jag tycker vi vinner rättvist. 

Västervik avfärdade Varberg i premiären med hela 7-2. Det smått otroliga var att Västervik låg under med 1-2 inför den sista perioden men lyckade vända och vinna med stora siffror inför hemmapubliken. Mattias Kahlin tränare i Västervik rörde om i grytan inför den tredje perioden. 

Det var ju liten ketchupeffekt i tredjeperioden och motståndarna gick ju på knäna efter det. 

För Nybros del åkte man på en förlust i premiären borta mot Kristianstad. Matchen slutade 5-3 till Kristianstad efter att ha kört ifrån Nybro i andra perioden med hela 4-0. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista