Skola rökfylld efter brand

Det började brinna i en flispanna på Emådalskolan i Mörlunda tidigt på tisdagsmorgonen. Ett automatiskt släcksystem hindrade branden från att sprida sig.

Det var strax efter klockan sex på tisdagsmorgonen som larmet kom. En flispanna på Emådalsskolan hade börjat brinna, men det automatiska släckningssystemet gick igång och det fanns aldrig någon risk för att branden skulle sprida sig.

När räddningstjänsten kom till platsen handlade det mesta om att vädra ut lokalerna då källaren och ett trapphus hade blivit rökfyllda.

– Vi ventilerar ut röken nu och så ska vi gå igenom skolan innan barnen kommer, säger Michael Hesselgård på räddningstjänsten i Hultsfred vid halv sju-tiden på morgonen.

Kan skoldagen flyta på som vanligt?

– Ja, det bedömer jag att den kan göra, säger Hesselgård som inte heller tror att det blir några större skador på lokalerna till följd av händelsen.

Enligt initiala uppgifter lär ett tekniskt fel ligga bakom branden i flispannan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".