Thomas Andersson Borstam. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Thomas Andersson Borstam. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio

KFF:s sportchef: Det är bara att leva i nuet

Krusell intervjuar Andersson Borstam
5:07 min

Kalmar FF har sex raka matcher utan vinst. Sportchefen Thomas Andersson Borstam försöker behålla lugnet trots den enorma pressen på laget.

– Det är idrott vi håller på med och man vet att det alltid går upp eller ner. Ibland kommer du in i perioder som är tuffare, ibland flyter det på och du har stolpe in. Det måste man vara beredd på när man håller på med elitidrott.

Kvalspöket kommer allt närmare Kalmar FF, inte minst efter Örebros klara seger mot Elfsborg i måndags kväll. Örebro är ett av lagen som hittills legat efter KFF i tabellen.

– I slutet av en seger är det klart att man tittar på andra resultat. Det viktigaste tror jag ändå är att vi fokuserar på våra egna prestationer, säger Thomas Andersson Borstam.

Vad Kalmar FF:s formsvacka beror på har Thomas Andersson Borstam inget solklart svar på. Att mentala faktorer har betydelse håller han dock med om.

– I andra halvlek mot Åtvidaberg i söndags blev vi lite fega och väntade på att domaren skulle blåsa av matchen. Tyvärr blev vi straffade av detta och tappar segern.

Hur gör då laget för att hantera pressen som råder just nu? Hur jobbar man med de mentala processerna?

– Det är bara att leva i nuet och inte tänka längre fram. I synnerhet nu när det är tätt mellan matcherna.

Onsdagens match hemma mot Halmstad är en match som Kalmar FF måste vinna – och borde kunna vinna, tycker nog de flesta. Precis den typen av matcher som KFF sällan vinner med andra ord.

– Vi får bevisa motsatsen. Vi ska visa att det är vi som bestämmer på hemmaplan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".