Be-Ge Hockeycenter
En poäng för IKO mot Asplöven. Foto: Janne Rindstig SR

En poäng för ineffektivt IK Oskarshamn

2:07 min

Trots 34 skott på mål lyckades inte IK Oskarshamn göra mål på Asplöven men samtidigt blev det inget insläppt mål heller under ordinarie matchtid. Gästerna avgjorde i förlängning till 0-1.

IK Oskarshamn dominerade stundtals rejält mot Asplöven och borde tagit en tidig ledning sett till spelet i första perioden. Asplövens målvakt Roman Quemener visade direkt att han inte skulle bli lätt att passera.

– Det kändes som vi kom ut bra men fick inte in puckarna. Jag skulle ha skjutit i stället för att passa sa hemmaanfallaren Joakim Hagelin som hade ett par vassa målmöjligheter.

– Jag borde satt minst en av mina chanser.

Hemmalagets dominans avtog i andra perioden och Asplöven var nära att ta ledningen men samtidigt hade Oskarshamn både friläge och stolpskott.

Två bra målvakter och oskärpa i avsluten gjorde att matchen slutade 0-0 trots att IKO lade in en ny tempoökning i slutperioden och sköt 13 skott.

Kvällens tredje utvisninig på Oscar Engsund i slutminuten skulle bli avgörande.

När matchen gick till förlängning fick gästerna spela 4-3 och kunde snabbt avgöra och ta hand om bonuspoängen.

Även om en poäng blev facit för Oskarshamn var spelet och agerandet på isen ett helt annat än i premiären mot Sundsvall.

– Jag tycker överlag vi var det bättre laget och skapade många chanser sa Joakim Hagelin.

– Vi har fått ihop ett bra grundspel nu och serien är väldigt lång. Känslan nu är att vi är mycket stabilare nu än för en vecka sedan och det är ett under att vi inte gjorde mål idag.

Det gäller snabbt att upprepa insatsen och förvalta målchanserna på ett normalt sett om mindre än två dygn då Björklöven kommer till arenan för nästa match.

– Vi har ett jättebra lag i år och jag tror det kan bli väldigt bra.

Oskarshamn-Asplöven 0-1(e förl (0-0, 0-0, 0-0, 0-1))

Fjärde perioden:0-1 (0.46) Jonas Berglund (Simon Olsson, Johan Porsberger) spel fyra mot tre.

Skott: 34-32 (11-9, 10-12, 13-8, 0-3).

Utv, Oskarshamn: 5x2. Asplöven: 4x2.

Domare: Anders Sandahl, Filipstad.

Publik: 1 907.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista