Erik Israelsson ligger medvetslös efter 1-0-målet
Erik Israelsson ligger medvetslös efter 1-0-målet. Foto: TT Nyhetsbyrån

Israelsson efter skadan: ”Det är helt okej”

0:49 min

Hammarbys mittfältare och den tidigare Kalmar FF-spelaren Erik Israelsson, som svimmade efter sitt 1-0-mål mot AIK i helgen, mår efter omständigheterna bra. Han fick en fraktur i ena foten och kommer inte att spela mer den här säsongen.

– Det är helt okej. Jag har lite ont i huvudet och känner mig ganska mörbultad. Jag har ont på vänstersidan i rygg, axel och nacke, men allt är röntgat och det är inga skelettskador, säger Erik Israelsson på hammarbyfotboll.se.

Israelsson som svimmade efter att han fått en rejäl smäll i höjdduellen som ledde till det avgörande 1-0-målet mot AIK.

Det blir inget mer spel den här säsongen för honom. Vid en kraftig smäll mot huvudet av det här slaget är det minst 30 dagars vila som gäller, förklarar Hammarbys rehabansvarige Mikael Klotz.

Israelsson drabbades också av en fraktur på fotleden som tar fyra-sex veckor att läka.

Så här upplevde Erik Israelsson situationen när han vaknade på planen.

– Det första jag minns är att det står folk runt omkring mig och att jag har nackkrage. Och så hör jag fansen sjunga. Jag blir tillsagd att jag ska ligga still så att de kan fixera allting och lyfta upp mig på båren. Det känns som en väldigt kort stund, både där på planen och färden i ambulans, berättar han.

Hammarbymittfältaren kände sig aldrig orolig.

– Nej, jag hade inte ont och jag hade ingen aning om vad som hade hänt. Det var förstås skönt att det inte vara några skelettskador på nacke och rygg, men kanske har jag fått sträckningar i muskulaturen, för det gör som sagt lite ont. Det är för tidigt att säga ännu.

Många har hört av sig till honom, berättar han på hammarbyfotboll.se.

– Ja, jag har fått väldigt många sms med omtanke och kärlek, och det är jag väldigt tacksam för. Jag uppskattar verkligen att folk bryr sig och jag vill tacka alla som hört av sig.

Läs hela intervjun här (extern länk).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista