Brödbil vid verksad. Lyssnarbild: Rickard Meyer
Brödbilstjuvens färd slutade vid Ottossons Bil & Skadeservice i Gunnarsmo utanför Nybro. Lyssnarbild: Rickard Meyer

Fullastad brödbil stulen från bageri i Kalmar

Chauffören: "Han skrattade åt mig och körde"
0:17 min

Strax efter halv sju idag på morgonen stal någon en fullastad brödbil från Danska Wienerbageriet i centrala Kalmar, mitt framför näsan på chauffören.

Det var en man som hade randig tröja på sig, och eventuellt glasögon, som helt fräckt hoppade in i brödbilen och körde iväg medan chauffören var och hämtade bullar som han skulle köra ut till några skolor i Kalmar.

– När jag kom ut såg jag att bilen hoppade iväg, jag sprang fram och frågade vad det var frågan om. Men han bara skrattade åt mig och körde iväg, berättar chauffören för P4 Kalmar.

Under morgonen tipsade P4 Kalmars lyssnare om att bilen jagades av polis i Berga industriområde och sedan troligen körde ut från Kalmar mot Nybro.

En lyssnare blev omkörd när bilen kom i Karlsrorondellen i hög hastighet. Lite senare ringde Rickard Meyer, som jobbar på en bilverkstad i Gunnarsmo utanför Nybro där tjuven hade parkerat brödbilen.

– Ganska snabbt kom det in en kille här och parkerade bilen, och sedan var han inne i vårt däckförråd och sedan försvann han.

Personalen hade hört P4 Kalmars rapportering och misstänkte ganska snabbt vad det var frågan om.

– Vi hade inte beställt några wienerbröd...

Biltjuven tog en hammare från däckförrådet och gav sig av i riktning mot Nybro. Men till sist kunde polisen gripa honom, en man som är känd av polisen sedan tidigare. Han greps en bit ifrån bilverkstaden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".