Seger igen för IKO
Säker seger för IKO mot Pantern. Foto: Janne Rindstig SR

IK Oskarshamn upp på slutspelsplats

2:02 min

IK Oskarshamn tog tredje raka segern i hockeyallsvenskan genom 4-1 mot Pantern och tre mål av Joakim Hagelin.

IK Oskarshamn har kommit tillbaka starkt efter den svaga säsongsinledningen och onsdagens match mot Pantern blev lagets tredje seger på en vecka.

Båda lagen satsade friskt från början men hemmalaget kändes lite starkare  även om det länge inte skiljde mycket i målprotokollet.

Kedjan med Joakim Hagelin , Arsi Piispanen och comebackande Victor Löfstedt var inblandade i massor framåt. Löfstedt som kom direkt från frysboxen i Karlskrona såg ut att stortrivas i en framträdande roll i IKO.

Joakim Hagelin som missat många målchanser under säsongsstarten inledde och avslutade målskyttet mot Pantern. Första målet kom ii numerärt överläge i första perioden . Dessutom gjorde han två mål i slutperioden där många trodde att målet till 3-0 skulle stänga matchen men efter reducering av gästerna med 8 min kvar så satte Hagelins tredje mål punkt för matchen.

Hagelins tre mål var viktiga men Manuel Åbergs soloraid till 2-0 var matchens vackraste prestation.

Nykomlingarna från Malmö fortsäter stundtals spela bra och är då av allsvensk kvalité men så kommer misstag som det ofta gör för debutanter och sedan blir uppförsbacken för brant. Förlusten mot Oskarshamn var lagets tredje på en veccka och en topplats är förvandlad till en plats mellan slutspel och kval.

För IK Oskarshamn är formkurvan den motsatta och llaget är uppe på slutspelsplats för första gången.

Segern mot Pantern ger också nödvändig energi till fredagens möte med serieledande Västerås.

Oskarshamn-Pantern 4-1((1-0, 1-0, 2-1))

Första perioden: 1-0 (9.08) Joakim Hagelin (Arsi Piispanen, Victor Löfstedt) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2-0 (17.57) Manuel Ågren (Emil Kristensen Löjborg).

Tredje perioden: 3-0 (7.19) Joakim Hagelin (John Nyberg, Arsi Piispanen), 3-1 (11.54) Carl-Johan Sjögren (Johan Molldén, Tommi Juntunen), 4-1 (17.26) Joakim Hagelin (Victor Löfstedt, Arsi Piispanen).

Skott: 26-22 (12-9, 7-4, 7-9).

Utv, Oskarshamn: 2x2. Pantern: 3x2.

Domare: Andreas Harnebring, Stockholm.

Publik: 1 933.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista