Kinka Barvestad på pallen i helgens satellitvärldscup. Foto: Privat.
Kinka Barvestad (i blått) på pallen i helgens satellitvärldscup. Foto: Privat.

Styrkebesked från Kinka i säsongens första världscupstävling

1:57 min

I den första tävlingen för säsongen lyckades Kalmarfäkterskan Kinka Barvestad kinpa en pallplats. Med den fina insatsen i bagaget hoppas hon kunna stärka sina aktier till säsongens lagtävlingar.

En satellit-världscup är en mindre variant av en vanlig världscupstävling. Normalt sett bjuder inte tävlingarna på samma motstånd som helgens tävling gjorde. Att det den här helgen bjöd på starkt motstånd är på grund av att det är OS-år och de tävlande tar alla chanser de får för att hitta formen och samla på sig världscupspoäng. 

I helgens tävling deltog en handfull tjejer från den vanliga världscupen och gjorde Kinkas bedrift än större. Det var med andra ord ett styrkebesked från Kalmartjejen.

–  För mig personligen är det skönt för självförtroendet och jag känner att jag fick ut resultat av den taktiken jag jobbat så hårt med, säger Kinka. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista