Magnus Karlsson med sina söner.
Magnus Karlsson med sina söner. Foto: Tommy Alexandersson Sveriges Radio.

Magnus Karlsson klar för Dackarna

Magnus Karlsson lämnar svenska mästarna Vetlanda för att köra i Dackarna nästa säsong. Han får kämpa om en plats bland annat med brorsan Mikael Max.

Dackarnas trupp börjar bli allt mer komplett och 33-årige Magnus Karlsson är sjunde förare som skrivit på inför 2016. Han har, precis som bröderna Peter och Mikael, rötterna i Örnarna och har kört i många elitserieklubbar, men aldrig tidigare för Dackarna.

– Med Magnus rutin så kommer vi få mycket nytta av honom både på banan och vid sidan om. Kan han prestera på sin högsta nivå under en hel säsong så blir han en jobbig förare för motståndarna, säger lagledare Mikael Karlsson i ett pressmeddelande.

Magnus har de senaste två säsongerna ingått i Elit Vetlandas trupp men under 2015 blev det bara två matcher hos mästarna. Med snittet som utgångsläge kommer Magnus bli en mycket viktig kugge på reservplats under 2016 i Dackarna. Han kommer att skrivas som gästförare i Dackarna.

– Jag valde mellan Dackarna och en annan elitserieklubb, men valet föll till slut på Dackarna då de kunde visa upp ett bra upplägg för mig till kommande säsong och möjligheten att ta oss till slutspel ser bra ut om vi får vara skadefria, säger Magnus Karlsson.

– Nu har vi byggt ett alternativ till startsjua och ska fylla på med några förare som kan konkurera om platserna och även skapa oss en bra backup vid skador. Årets lagbygge har varit svårare på grund av snittsänkningen och med tanke på de kontraktsförhandlingar jag varit inblandad i så tror jag inte klubbarna sänkt sin förarbudget som var tanken, tillägger Mikael Karlsson.

Dackarna har en förare plus två gästförare kvar att kontraktera innan truppen är fylld.

Förare klara för Dackarna 2016

Patryk Dudek
Peter Ljung
Michael Jepsen Jensen
Mikael Max
Maciej Janowski
Kacper Gomolski

Gästförare:
Magnus Karlsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista