Simon Williamsson står vid Hindsjön i Alsterbro, där ett EM i barfotaåkning skulle vara perfekt.
Simon Williamsson står vid Hindsjön i Alsterbro, där ett EM i barfotaåkning skulle vara perfekt. Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio

Jobbar för att få EM i barfotaåkning till Alsterbro

1:09 min

Nu satsar Alsterbro IF på att få EM i barfotaåkning till Hindsjön. Detta efter sommarens publik och deltagarsucce med Scandinavian Open i sjön vid samhället.

Diset ligger tungt över Hindsjön i Alsterbro. Höstlöven är vackert röda och gula på träden. Men guldmedaljören i trick i barfotaåkning, Simon Williamsson, drömmer om nya tävlingar på sjön. 

– Det är en naturlig utveckling som sektion inom klubben, att sikta på att få ett Europamästerskap på sikt i Alsterbro. Inom en 5-6 år har vi troligen fått fram ungdomar på så hög nivå att de kan tävla i EM, säger Simon Williamsson.

Omkring 1 800 personer stod på stränderna och titta på tävlingarna i somras. Satsningen på grenen barfotaåkning har lett till att föreningen fått ett uppsving med ett 20-tal ungdomar i åldrarna 12-16 år som vill syssla med bara detta.

– Det har alltid funnits ett intresse för vattenskidåkning i samhället. Men något hände under sommarens tävling. Ungdomarna såg andra åkare från Norden tävla på sjön. Det gjorde att intresset växte och fler har valt att vara med i vår sektion i föreningen, säger Simon.  

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista