Bluffade till sig 600 000 via Facebook

0:25 min

Nu begärs ännu en person häktad i den bedrägerihärva med bas i Hultsfred som P4 Kalmar var först med att berätta om i förra veckan.

Det handlar om tre huvudgärningspersoner som tillsammans kan ha begått minst 20 fall av bedrägerier och det handlar om minst 600 000 kronor, men åklagaren tror att det kan växa.

Bedrägerierna har gått till så att de misstänkta använt sig av ett kapat Facebook-konto och lurat olika personer att lämnat uppgifter om sina bankkonton.

– Det handlar om tre huvudgärningsmän med bas i Hultsfred, säger åklagare Magnus Ling.

– Vem som har gjort vad är än så länge oklart. Mannen som jag begär häktad idag är misstänkt för fyra fall av bedrägeri som vi kunnat knyta till honom.

Efter att man lurat till sig pengarna har trion på olika sätt flyttat pengarna för att komma åt dem och det gör att de också är misstänkta för penningtvätt.

Åklagare Magnus Ling utesluter inte att ytterligare personer kan bli misstänkta i härvan, men han tror inte att fler kommer begäras häktade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista