Flera märkesjackor stals vid inbrott

0:35 min

Natten till måndagen stals flera dyra jackor vid ett inbrott hos friluftsbutiken Outnorth i Kalmar. Det kan röra sig om ett värde på minst hundratusen kronor.

Strax före halv två på natten till måndagen såg vittnen hur en eller flera tjuvar kastade in något genom ett skyltfönster och sedan stal jackor från friluftsbutiken i Kalmar. De försvann sedan från platsen i en bil.

I nuläget vet man inte hur mycket som har stulits, men det kan röra sig om flera tiotal jackor enligt polisen, vilket betyder att det totala värdet kan vara så högt som över 100 000 kronor.

– Man har inte gjort någon inventering än och uppgifterna är vaga men priserna på jackorna är uppskattningsvis 4 000-6 000 kronor, säger Alexander Gustafsson, inre befäl hos polisen.

Polisen har gjort en första undersökning av butiken och säkrat vissa spår. I skrivande stund är ingen gripen för inbrottet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista