Mor och son Triberg med prinsesstårta. Foto: Annica Triberg
Foto: Triberg
Annicas mat

Triberg firar med upp och ner-vänd tårta

10 min

Annica Triberg minns viskningar från köket och att vänta på att bli firad med frukost på sängen. Sonen Calle Triberg gör prinsesstårta upp och ner.

"Det spelar ingen roll hur gammal jag blir, att få frukost på sängen på min födelsedag får barnet i mig att jubla."

"Att ligga vaken under täcket och höra hur familjen stökar i köket, liksom viskpratar till varandra sömnigt fnittrande. Jag ligger i sovrummets mörker och ler. Belåtet. Vet att det är en rikedom att ha dem där, ute i köket, för min skull. Att de offrar en stunds extra sömn för att glädja mig.”

I dagens program funderar Annica Triberg kring födelsedagar och minns en förfärlig sådan när hon fyllde 14 och paketen inte alls innehöll vad hon hade önskat. Att hon fortfarande har glädje av den ena presenten kunde hon inte ana då.

Sonen Calle passar på att göra en prinsesstårta – på mindre än fem minuter! Knepet är att göra den upp och ner. Calle berättar hur du lyckas. Däremot är det osäkert om mamma Annica får smaka.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista