Spelare i Oskarshamn
IK Oskarshamn tackar Timrå efter 3-2. Foto: Janne Rindstig SR

IK Oskarshamn avgjorde i förlängning mot Timrå

Pontus Widerström:" Det var lite köttmur"
2:20 min

Joakim Hagelin avgjorde till 3-2 mot Timrå men det krävdes förlängning för att skilja lagen åt. 

Första matchen efter landslagsuppehållet bjöd inte på något glimrande spel mellan IK Oskarshamn och Timrå men dramatik var det inte brist på.

Gästerna spelade ett klokt bortaspel och gjorde första målet tidgt. Sam Marklund avslutade ett vackert anfall på bästa sätt och gjorde 0-1 efter knappt 4 minuter.

Oskarshamn hade svårt att få fart på spelet i första perioden men lyckades bättre i andra då Fredrik Styrman pricksköt 1-1 med knappt 2 min kvar att spela.

När Mitch Wahl gav hemmalaget ledningen i början av sista perioden trodde nog de flesta av de 2215 åskådarna att hemmalaget skulle gå ifrån i målprotokollet. I stället kunde Timrå kvittera och matchen  fick avgöras i förlängning.

–- Jag tycker vi hade bra kontroll efter 2-1 men en olycklig kvittering  där pucken studsade märkligt ledde till förlängning sa Fredrik Söderström.

Joakim Hagelin tryckte in 3-2 efter 1,5 minut och Oskarshamn tog hand om bonuspoängen.

Årets upplaga av IK Oskarshamn har en förmåga att vinna även jämna matcher där spelet inte stämmer och det bevisades ännu en gång denna kväll.

Förlängningssegern mot Timrå gör att IKO är kvar på fjärde plats i tabellen men nu bara en poäng bakom nya serieledarna Tingsryd.

Närmast väntar en ny match mot ett lag som gillar att krympa ytorna då Almtuna står för motståndet i sin hemmahall på torsdag.

Oskarshamn-Timrå 3-2(e förl (0-1, 1-0, 1-1, 1-0))
Första perioden: 0-1 (3.51) Sam Marklund (Andreas Molinder, Anton Wedin).
Andra perioden: 1-1 (18.05) Fredrik Styrman (Oscar Engsund, Pontus Widerström).
Tredje perioden: 2-1 (5.30) Mitchell Wahl (Anders H. Poulsen), 2-2 (8.25) Sam Marklund (Anton Wedin, Per Hallin) spel fem mot fyra.
Fjärde perioden: 3-2 (1.29) Joakim Hagelin (Oscar Engsund).
Skott: 31-25 (7-7, 13-6, 9-12, 2-0).
Utv, Oskarshamn: 3x2. Timrå: 4x2.
Domare: Filip Sandstedt, Helsingborg.
Publik: 2 215.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".