Västervik speedway
Foto: Janne Rindstig SR

Västervik speedway satsar på svenskt

Vill bli ledande klubb i Sverige för unga svenska förare
1:55 min

Västervik speedways trupp är nästan komplett inför nästa säsong. Senaste tillskottet är 24-årige Dakota North från Australien.

Dakota North har inte kört för någon svensk klubb tidigare och kommer i första hand att vara backup till de svenska toppåkarna i Västervik. Precis som senaste säsongen satsar Västervik på att bara köra med svenska förare.

– Vi räknar med att köra med sju svenska förare men kommer att ha två utländska förare som backup om någon av toppförarna blir skadade eller tappar formen helt, säger sportansvarige Morgan Andersson till P4 Kalmar.

– Vi måste vinna matcher också men vår vision är att bli ledande klubb i Sverige för unga svenska förare.

Den rutinerade duon Peter Ljung och Mikael Max kommer leda laget på banan men vem som blir lagledare i depån efter Patrik Hag är inte klart säger Morgan Andersson.

– Vi ligger lågt och vill ha truppen klar först vilket vi räknar med att ha under den här veckan säger Morgan Andersson med en finurlig min.

Förare Västervik speedway 2016

Jacob Thorsell
Joel Andersson
Fredrik Engman
Rasmus Broberg
Kenny Wennerstam
Joel Kling
Freddie Eriksson
Joakim Christensen
Anton Karlsson
Gustav Johansson
Rasmus Jensen
Nikolaj Busk Jakobsen 

Gästförare:
Peter Ljung
Mikael Max


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".