Alstermo IF möter HP Warta i Kalmar Sportcenter. Foto: Viola Lindberg/Sveriges radio.
Alstermo IF möter HP Warta i Kalmar Sportcenter. Foto: Viola Lindberg/Sveriges radio.

Alstermo spelade match i Kalmar – krossade motståndet

Daniel Steen: "Vi släppe på handbromsen och körde över dem"
1:35 min

Alstermo IF vann överlägset mot HP Warta i handbollsallsvenskan på onsdagkvällen. Dagen till ära hade Alstermo Kalmar Sportcenter som sin hemmaplan.

Alstermo IF började bra men efter 3-0 vaknade HP Warta till liv. Wartas målvakt Christoffer Hake stod för några fina räddningar som gjorde att de kunde gå ikapp och förbi.

Alstermo kom sedan tillbaka i mitten av första halvlek och återtog ledningen. Med ett sent mål av Wartas Erik Forsmark var de ikapp och lagen gick till pausvila med ställningen 13-13.

I andra halvlek var det full gas som gällde för Alstermos del. Tidigt i andra halvlek tog Alstermo greppet om matchen. Bland annat Philip Kjellander, Damir Futic och Daniel Steen öste in mål för Alstermo.

Warta kämpade på ända till slutet men Andre Nyström gjorde ett bra jobb i Alstermos mål och de lyckades aldrig få kontakt. Daniel Steen fick i slutet av matchen chansen att sätta ett straffmål inför de 420 åskådarna, och han tog den. Matchen slutade 35-22.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".