Takis, Lennart Rickardsson, Kerstin Lindqvist, Sven Gunnarsson, Chatrin Carlsson och Ulrika Tigerhov var några av de som åkte till Grekland.
Takis, Lennart Rickardsson, Kerstin Lindqvist, Sven Gunnarsson, Chatrin Carlsson och Ulrika Tigerhov var några av de som åkte till Grekland. Foto: Johanna Lindblad Ahl/Sveriges Radio

Ny Greklandsresa på gång

Hör när P4 Kalmars Anette Eriksson bjuder in sig till att åka med
4:15 min

Nu är det klart att det blir en tredje Greklandsresa för äldre i Västervik. Som tidigare, betalar pensionärerna resa och boende själva medan kommunen står för personalens kostnader.

2011 åkte femton personer som bor på äldreboende i Västerviks kommun iväg på semester till Grekland – och även om det inte är något konstigt med det, så var det speciella att personal från äldreomsorgen följde med och det stod kommunen för.

Det hela fick mycket uppmärksamhet och SVT gjorde också en dokumentär där man följde de pensionärer som följde med.

Dimitrios "Tackis" Sahpekides säger till P4 Kalmar att det är roligt att kommunen satsar igen och att det inte varit svårt att få igenom detta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".