IK Oskarshamn jagar toppen i Uppsala

0:16 min

IK Oskarshamn är inne i en intensiv del av säsongen med fyra matcher på sju dagar och i kväll väntar svårspelade Almtuna på bortaplan i Uppsala.

– Almtuna brukar var lite spökiga för oss men det gäller att vara konsekventa i spelet och vara redo att stångas i 60 minuter. Vi skall åka från Uppsala med tre poäng och hur det ska gå till ska vi jobba fram en tydlig plan för, säger tränaren Fredrik Söderström till P4 Kalmar.

IK Oskarshamn ligger fyra i tabellen och vann efter förlängning mot Timrå i förrgår. Landskampsuppehållet såg ut att påverka spelarna som såg ringrostiga ut. Spelet fungerade inte riktigt som tränare eller spelare i IKO ville men det räckte ändå till två poäng vilket är en styrka i sig.

Almtuna förlorade samtidigt borta mot Pantern men siktar på revansch mot Oskarshamn.

– Till matchen mot Oskarshamn vill vi äga mycket puck där vi spelar snabbt, rakt och framåt i banan för att uppnå högre effektivitet i spelet in mot anfallsmål. Vi vill behålla bra balans i laget och vara samlade när Oskarshamn vänder spelet mot oss. En matchbild som kommer passa oss bra säger tränaren Tobias Pehrson till klubbens hemsida.

Matcherna mellan Oskarshamn och Almtuna brukar bli jämna och senaste mötet i Oskarshamn slutade 3-2 efter straffar.

Hur det går i matchen hör du i allsvenskt hockeyextra från klockan 19.00 via sverigesradio.se/kalmar eller i appen SR Play.