Polisavspärrning på Unionsgatan i Kalmar. Foto: Sigrid Edsenius/Sveriges Radio
På Unionsgatan byggs just nu boende för ensamkommande flyktingbarn. Foto: Sigrid Edsenius/Sveriges Radio

Kraftig smäll intill blivande boende för ensamkommande flyktingbarn

Polisen: "Det har varit någon typ av detonation"
0:38 min

Under natten mot söndag hördes en kraftig smäll i Kalmar precis utanför den byggnad som just nu görs om till boende för ensamkommande flyktingbarn på Unionsgatan i Kalmar.

Polisen har fortfarande ingen misstänkt.

– Ungefär vid tjugo i ett under natten ringer allmänhet in om att de har hört smällar. När patrullen kommer till platsen kan man konstatera att det har varit någon typ av detonation på platsen, säger Ingela Crona, inre befäl vid polisen i Kalmar län.

Platsen spärrades av och under söndagen ska en teknisk undersökning göras. Ingela Crona säger att polisen inte vet något om vad som ligger bakom den här smällen och vill inte kommentera om polisen kopplar ihop det blivande boendet med detonationen i natt.

Polisen rubricerar händelsen som allmänfarlig ödeläggelse. Det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats vid händelsen. Ännu finns heller ingen misstänkt.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".