Hemmaseger för Kalmarsund inför storpublik

0:54 min

Kalmarsunds herrar vann mot Visby hemma i Kalmar Sportcenter med 5-2. Johan Wittberg blev stor hjälte med sina fyra mål inför 915 åskådare. 

Det var publikfest i sportcentret i Kalmar, nästan 1 000 personer hade letat sig ner för att kolla när Kalmarsund tog emot Gotlandslaget Visby i innebandyallsvenskan. Publiken hade knappt hunnit sätta sig ner innan det rasslade till i nätmaskorna. Lagkaptenen Johan Wittberg presenterade sig direkt och satte 1-0 till hemmalaget efter 49 sekunder. 

– Vi har rätt koll på Visby från början och visste att de ville ha mycket boll och föra spelet. Vi ligger rätt i försvaret och gör mål på de chanser vi får. 

Visby försökte och försökte men Kalmarsund var för bra för att besegras en dag som denna. Den som verkligen gjorde som han ville på planen var fyramålsskytten Johan Wittberg. Det märktes redan från start att han var laddad och han glänste inför storpubliken. 

– Det är fantastiskt att få bjuda tillbaka med en seger när det är så mycket publik och speciellt efter två förluster på hemmaplan så det är väldigt skönt. 

Kalmarsund tog sin fjärde vinst på de fem senaste matcherna och härnäst väntar serieettan Höllviken.