Gotlandsbåtens linje. Grafik: Nick Näslund/Sveriges Radio
I april börjar Gotlandsbåten köra mellan Västervik och Gotland. Grafik: Nick Näslund/Sveriges Radio

Gotlandsbåten trafikerar Västervik redan i april

0:48 min

Redan i slutet av april börjar Gotlandsbåten trafikera Västervik med helgtrafik. Just nu rekryterar man personal till starten.

Det blir trafik från Västervik tidigare än vad som först planerades. I slutet av april börjar Gotlandsbåten att köra på helgerna, senare går den upp till dagliga turer. Just nu håller man på att rekrytera personal till starten.

– Det är jätteskönt att vi nu vet att vi kommer igång med båttrafiken, säger Tomas Kronståhl, socialdemokrat och kommunalråd i Västervik och fortsätter:

– Det är positivt att vi får helgtrafik redan från april, det sätter fart på tankegångarna att man kan åka och testa en helg i Västervik, sedan vet man att det blir en stabil sommartrafik.

Vad betyder det här för kommunen, måste ni skynda på med förberedelserna?

– Ja, så är det naturligtvis. Båten kräver lite andra förutsättningar i hamnen och det måste vi påskynda. Men blir det trafik är det ju ett positivt arbete och då ska vi nog svara upp mot de kraven, säger Tomas Kronståhl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista