Gotlandsbåtens linje. Grafik: Nick Näslund/Sveriges Radio
I april börjar Gotlandsbåten köra mellan Västervik och Gotland. Grafik: Nick Näslund/Sveriges Radio

Gotlandsbåten trafikerar Västervik redan i april

Tomas Kronståhl (S): Det är jätteskönt
0:48 min

Redan i slutet av april börjar Gotlandsbåten trafikera Västervik med helgtrafik. Just nu rekryterar man personal till starten.

Det blir trafik från Västervik tidigare än vad som först planerades. I slutet av april börjar Gotlandsbåten att köra på helgerna, senare går den upp till dagliga turer. Just nu håller man på att rekrytera personal till starten.

– Det är jätteskönt att vi nu vet att vi kommer igång med båttrafiken, säger Tomas Kronståhl, socialdemokrat och kommunalråd i Västervik och fortsätter:

– Det är positivt att vi får helgtrafik redan från april, det sätter fart på tankegångarna att man kan åka och testa en helg i Västervik, sedan vet man att det blir en stabil sommartrafik.

Vad betyder det här för kommunen, måste ni skynda på med förberedelserna?

– Ja, så är det naturligtvis. Båten kräver lite andra förutsättningar i hamnen och det måste vi påskynda. Men blir det trafik är det ju ett positivt arbete och då ska vi nog svara upp mot de kraven, säger Tomas Kronståhl.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".