Sanne Salomonsen, Björn Skifs, Mats Ronander och Peter Lundblad. Foto: TT.
Sanne Salomonsen, Björn Skifs, Mats Ronander och Peter Lundblad. Foto: Bertil Ericson/Fredrik Sandberg/Leif R Jansson/TT

Badrock återuppstår – Skifs samlar gänget i Borgholm

"Ja! Äntligen!" – Björn Skifs intervjuas av Maria Skagerlind
2:27 min

Lagom till 200-årsjubileet av Borgholm har Björn Skifs lyckats samla ihop Badrocks originalgäng igen.

Den 21 och 22 juli nästa sommar kommer artister som Mats Ronander, Sanne Salomonsen, Tommy Nilsson och Peter Lundblad äntra scenen i Borgholms slottsruin, precis som för trettio år sedan.

– Det här är en tanke som vi har snuddat vid tidigare, när det var 20 år sedan, men då har den fått hänga kvar i garderoben. Men nu finns en bra anledning och det känns jättekul, säger Björn Skifs.

– När frågan kom kändes det bara kul. "Ja! Äntligen!" Det har nästan alla kollegor som jag frågat sagt också. Det är väldigt positivt kring det här.

Järngänget från Badrock-tiden kommer att återvända till Borgholm för att framföra kända låtar i olika former. Formen ska vara densamma som i Badrock för 20 år sedan, enligt Björn Skifs:

– Sedan tyckte vi att det skulle vara skönt med lite nytt och friskt blod. Vi har en härlig rocktjej, Nina Söderquist, som också kommer att vara med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".