Åsna. Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio
Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio

Alla vill ha åsnan Ior från Kalmar

1:04 min

Många vill ta hand om åsnan Ior som inte trivs på Skälby 4H gård i Kalmar. När 4H annonserade att Ior skulle säljas så fick man ett 30-tal svar.

Åsnan Ior går i hagen tillsammans med de andra hästkompisarna och äter lite i den kalla morgonkylan ovetande om det stora intresset för honom.

Han ser bestämd och lite envis ut, som åsnor kan göra. Han buffar lite och sparkar bakåt när de andra hästarna kommer nära honom. På Skälby 4H-gård har han varit i tre år.

– Vi har under åren märkt att han inte trivs så bra med barn. Helst vill han stå i ett hörn eller så vägrar han att gå ut ibland, berättar föreståndaren Tina Burvall.

Därför annonserades Ior ut för 8 000 kronor i slutet av förra veckan. Intresset från hela Sverige har varit stort. Ett 30-tal personer har svarat på annonserna.

– Helst ser vi att han kommer till en kärleksfull familj i närheten av Kalmar, säger Tina Burvall och tittar på Ior i hagen.

I slutet av veckan bestämmer hon vilken familj som ska få ta hand om Ior.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista