Misstänkt våldtäkt vid kyrkogård

En kvinna i Vimmerby har anmält att hon våldtagits i en park i närheten av kyrkogården. Gärningsmannen ska ha varit i 50-årsåldern, haft mörkt hår och skägg.

Enligt sin anmälan var kvinnan en natt i slutet av förra veckan på väg hemåt när hon blev överfallen av en man som drog ner henne på marken och våldtog henne.

Enligt kvinnan var mannen i 50-årsåldern, hade mörkt hår och skägg. Hon har undersökts av läkare för att se om det går att säkra några spår och polisen ska även hålla nya förhör med kvinnan, berättar Gunnar Ege som leder utredningen.

– Vi ska höra henne antingen ikväll eller imorgon. Hon har inte mått särskilt bra och inte velat medverka än så länge, vilket vi givetvis respekterat, säger han.

Hur går ni vidare i utredningsarbetet?

– Vi ska se vad läkarundersökningen har gett, om det finns spår som gått att säkra som kan leda oss vidare. Men just nu är det mycket att göra för NFC (som undersöker spår, reds anm.), så det kan ta ett tag.

– Givetvis är vi också väldigt intresserade om det fanns någon människa ute som kan ha sett någonting.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".