Kim Raymundsson arbetar med staket. foto Peter Bressler
Kim Raymundsson är en av av arbetarna som sätter upp stängsel längs med järnvägen mellan Emmaboda och Kalmar. foto Peter Bressler

Staket längs rälsen ska hindra självmord

0:48 min

Trafikverket sätter upp flera mil säkerhetsstaket längs järnvägen mellan Emmaboda och Kalmar. Staketet ska göra det svårare för obehöriga att ta sig upp på spåret.

Tågen dundrar förbi med hög hastighet på järnvägen mellan Emmaboda och Kalmar. Utmed rälsen jobbar ett tiotal arbetare med att sätta upp ett två meter högt staket på särskilt utsatta ställen utmed banan.

– Just här i Emmaboda är det väldigt mycket stängsel vi sätter upp men det är mest för Emmabodafestivalen och det har varit många självmord här, säger Kim Raymundson, som är arbetsledare.

Marken är stenig där stängslet sätts upp utanför Emmaboda. Det gör att det tar extra lång tid att sätta upp det och arbetet har blivit försenat.

– Det är extremt mycket sten just här, men vi måste ta oss genom detta, säger Kim Raymundsson.

16 december skulle allt vara klart. Nu dröjer det till februari nästa år innan man är klar med jobbet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista