Till vänster en polisbil, till höger publik på läktare.
Polisen tycker att skolungdomarna sköter sig allt bättre efter skolrugbyn. Arkivfoto: Nick Näslund & Alexander Jungå/Sveriges Radio

Polisen: Har blivit lugnare efter rugbyn

Lugnare fest efter matcherna
0:38 min

Det har blivit allt lugnare efter mattrugbyn som spelas mellan ett par av Kalmars gymnasieskolor. Det menar polisen, som märkt en skillnad de senaste åren.

På torsdagseftermiddagen var det dags för den omåttligt populära mattrugbyn som spelas mellan gymnasieskolor i Kalmar. Stagneliusskolan och Jenny Nyströmskolan bildar ett lag och ställs mot Lars Kagg i en tjej- och en killmatch.

Matcherna följs av en efterfest och genom åren har den förknippats med en del fylleri och bråk. Men natten till fredagen har varit lugn enligt polisen, både i Kalmar och i länet som helhet.

– Ungdomarna har skött sig bra, vi har inget att klaga på, vi har bara haft någon enstaka fyllerist, säger Mikael Erkki, vakthavande befäl hos polisen i Kalmar.

Enligt dem så sköter sig ungdomarna bättre nuförtiden än tidigare år. Efterspelet till mattrugbyn har lugnat ner sig.

– Ja, det tycker jag. Det har varit mycket mer fylleri, bråk och stök tidigare, säger Mikael Erkki.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".